Nestplanning

Al geruime tijd van te voren zijn wij bezig met het zoeken naar een geschikte dekreu voor onze teefjes. Zodra wij de dekreu hebben vastgelegd vindt u hieronder onze nestplanning. Wij hopen dat deze combinaties uiteindelijk mogen resulteren in een nestje pups. Echter is het van een aantal factoren afhankelijk of een combinatie door kan gaan. Bij een eventuele wijziging zal dat op deze pagina kenbaar worden gemaakt. Mensen die bij ons op de wachtlijst staan worden uiteraard ook per e-mail op de hoogte gehouden bij elke verandering en alle nieuwtjes.

B-nestje fan ’t Casmolân – Geboren op 23 december 208!

Verwachte vachttypes: Stokhaar en langstokhaar

Voor de week updates van dit nestje, zie pagina Puppy’s!

Guardian Angel White Angel Of Pici

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij)

Arezzo Bohemia Star Moraveč

Stokhaar | goedgekeurd voor de fok door de Tsjechische club

HD-B | ED vrij | MDR +/+ (vrij) | DM N/N (vrij)

Medio oktober hopen wij dat onze Hydra loops gaat worden en in navolging daarvan gedekt gaat door de knappe Tsjechische dekreu Arezzo Bohemia Star Moraveč, roepnaam Bernie. Bernie is geboren op 25 januari 2009 en goedgekeurd voor de fok door de Tsjechische club. Hij heeft een spierwitte stokharige vacht, stabiel en vriendelijk karakter en diepzwart pigment. Tevens is Bernie showkampioen in diverse landen en is hij ook actief in de werksport.

Wij verwachten uit deze combinatie werklustige, actieve honden in de vachttypes stokhaar en langstokhaar. 

Als fokker streven wij naar een verantwoorde en passende combinatie van teef en reu, waarbij de beide honden elkaar aanvullen en aan de gestelde gezondheidseisen, fokgeschiktheid en de rasstandaard voor de Zwitserse Witte Herder voldoen.

Heeft u interesse in een pup van Hydra? Maak dan een afspraak voor een kennismaking zodat u kennis kunt maken met ons en onze honden.

29 oktober 2018 - Hydra is gedekt!

Woensdag 24 oktober zijn we om 6.00 uur ’s ochtends begonnen aan de lange reis naar Tsjechië. We hadden een hotel geboekt die bekend staat als hondvriendelijk op ongeveer een half uurtje van Hana en haar gezin af. De heenreis duurde uiteindelijk 12,5 uur vanwege de vele files en wegwerkzaamheden. Rond 18.30 uur waren we eindelijk aangekomen bij het hotel bovenop een heuvel midden in het bos. We waren eigenlijk van plan om nog die avond te gaan dekken, maar door de nogal behoorlijk uitgelopen autorit hebben we besloten vroeg op bed te gaan en de volgende ochtend vroeg te gaan dekken.

Zowel die donderdag als de vrijdags is Hydra gedekt door Bernie. Bernie heeft onze verwachtingen overtroffen, wat een kanjer van een reu met een vriendelijk en stabiel karakter.

Zaterdags hebben we heerlijk gewandeld door de bossen rondom het hotel. Helaas zat het weer deze dag niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Zondagochtend zijn we weer richting huis vertrokken, wat qua verkeer gelukkig een stuk beter mee zat.

Hana thank you for your kind hospitality, we will meet each other soon again!

22 november 2018 - dag van de echo!

Vandaag is de dag waarin we bevestigd krijgen of ons tripje naar Tsjechië succesvol is geweest of niet. Wij hebben een leuke korte vakantie gehad, dus voor ons was het al geslaagd maar als kers op de taart zou het wel mooi zijn als Hydra ook daadwerkelijk drachtig zou zijn. Voor ons, Hana en alle gezinnen op onze wachtlijst een ontzettend spannende dag, maar we hebben goed nieuws!

Hydra en Bernie verwachten puppies rond kerst 2018!

10 december 2018 - Nog 2 weken te gaan...

Hydra is inmiddels 7 weken drachtig en daarom staat sinds vandaag de werpkist in de kamer. Ze kon niet wachten tot ze er in mocht liggen. Inmiddels ligt het vetbed al overhoop, want ze is al druk bezig met graven en het bouwen van een nest. Ook andere manden en kleden worden met regelmaat even overhoop gehaald.

Sinds een weekje kunnen we de pups ook al voelen bewegen, blijft toch elke keer weer heel speciaal!

Ze krijgt nu haar Energique Vers Vlees over 3 à 4 maaltijden per dag verdeelt. omdat er steeds minder plaats is in haar buik. Overigens gaat de inmiddels 1000 gram vlees er nog met veel smaak in, aan eetlust (nog) geen gebrek.

Alles is in huis gehaald, de laatste handdoeken en vetbedden worden nog gewassen en dan is het afwachten wanneer de pups geboren gaan worden. Nog een kleine 2 weekjes te gaan.

Fotoalbum Bernie (Arezzo Bohemia Star Moraveč)

Klik op onderstaande foto’s voor een grotere weergave.

Foto credits: website Artay Of Highland van Hana Berková (eigenaar Bernie)

Stamboom pups B-nest Hydra x Bernie

C-nestje fan ’t Casmolân – voorjaar/zomer 2019

Er is momenteel nog plaats op onze wachtlijst voor de nestplanning van Sinai. Indien u graag in aanmerking wilt komen voor een pup van ons dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Maple Leaf fan Cosmo's Noflik Stee

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij)

De aanstaande vader!

Stokhaar/Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de Tsjechische club

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij)

Voor Sinai haar toekomstige nestje hebben wij een hele knappe reu in Tsjechië gevonden. Wij verwachten uit deze combinatie werklustige actieve honden. 

Later meer informatie!

Als fokker streven wij naar een verantwoorde en passende combinatie van teef en reu, waarbij de beide honden elkaar aanvullen en aan de gestelde gezondheidseisen, fokgeschiktheid en de rasstandaard voor de Zwitserse Witte Herder voldoen.

Heeft u interesse in een pup van Sinai? Maak dan een afspraak voor een kennismaking zodat u kennis kunt maken met ons en onze honden. Pas na een persoonlijke kennismaking is een plaats op onze wachtlijst definitief!

Stamboom pups C-nest Sinai x ?

Wij fokken volgens de richtlijnen van de rasvereniging Rasclub voor Zwitserse Witte Herders en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Onze pups verblijven vanaf de geboorte bij ons in de woonkamer. Hierdoor komen ze van jongs af aan dagelijks in contact met allerlei dagelijkse geluiden. Op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken worden de pups ontwormd en met 6 weken brengen we een bezoek aan de dierenarts. Ook zal in die periode de Chipper van de Raad van Beheer langs komen om de pups te voorzien van hun eigen identificatie chip en zal er van iedere pup DNA worden afgenomen voor de verwantschapscontrole. Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan het socialiseren van de pups. 

Al onze pups worden verkocht met een officiële stamboom, DNA profiel, koopcontract, Europees paspoort, infomap, puppypakket en levenslange support.

Indien u interesse heeft in een pup van ons kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.