Week 2

De tweede week staat altijd in het teken van het openen van de oogjes. Een aantal pupjes hadden de oogjes al open rond een dag of 10. Echt zien doen ze de eerste dagen nog niet echt, ze onderscheiden eerst licht en donker en na een aantal dagen gaan de oogjes echt goed zien. De oortjes zijn nog niet open, dat gebeurd rond de 2 à 2,5 week oud. Dan wordt het echt leuk, want dan gaan ze eindelijk ook op onze stem reageren. Ze ruiken momenteel heel goed of wij in de buurt zijn, en dan praten we ook wel tegen de pups, maar horen doen ze nog niet.

Toen de pups 1 week oud waren hebben ze hun eerste nagelknip beurt gehad. Hun nageltjes zijn vlijmscherp en daarmee maken ze behoorlijke krassen op Hydra haar melklijsten. Door iedere week de puntjes er af te knippen hopen we dat het voor Hydra iets minder scherp zal zijn. Het is niet makkelijk, want de pups zijn behoorlijk beweeglijk, dus het is altijd een kunst en vlieg werk. Wachten tot de pups flink verzadigd zijn van het drinken is over het algemeen het meest gunstige moment. 

Ook hebben de pups hun eerste jaarwisseling meegemaakt. Niet dat ze er wat van hebben meegekregen, want ze waren toen net een weekje oud. Moeder Hydra geeft niets om vuurwerk en was net zo relaxed als anders. Geheel oudjaarsdag was het net alsof we in een oorlogsgebied wonen. De hele dag door hoorde je carbidschoten en uiteraard ook het normale (il)legale vuurwerk. Normaal gesproken zijn we op oudjaarsavond bij mijn ouders, maar omdat we dit jaar pups hebben ging dat uiteraard niet. We zijn dus thuis gebleven, hebben heerlijk gegourmet en ’s avonds nog familiespelletjes gedaan. Na 12 uur zijn we kort even naar buiten geweest om naar het vuurwerk te kijken. Ondertussen werden wijzelf ook nauwlettend in de gaten gehouden, beide dames Hydra en Sinai hielden ons goed in de gaten aan de andere kant van het glas.

Het is inmiddels wel dringen om een goed plekje aan een tepel te bemachtigen tijdens een drinkbeurt. Hydra ligt niet constant meer bij de pups, dus als ze gaat liggen dan moet je er ook als de kippen bij zijn. We proberen de pups elke dag rond hetzelfde tijdstip even te wegen, dit lukt niet altijd, maar het belangrijkste is dat ze groeien en dat zien we elke dag terug tijdens het wegen. 

Ook kunnen de pups zich inmiddels zelf ontlasten zonder dat Hydra ze stimuleert. Daardoor begint voor Hydra wel het grote poetswerk voor het schoonhouden van het nest. Elke dag soppen we de werpkist uit en krijgen de pups een schoon vetbed, wat zeker geen overbodige luxe is. 

De warmtelamp staat vanaf de start van de derde week ook op de spaarstand. Dat is voor de pups prima te doen en voor Hydra ook prettig als ze bij de pups in de werpkist ligt.

We waren het vergeten te vermelden bij de update van week 1, maar toen de pups een week oud waren hebben wij de stamboomnamen doorgegeven aan de Raad van Beheer. Het was nog een hele klus, want de letter B was nog niet echt een makkelijke letter. Wij houden wel een beetje van unieke stamboomnamen, dus we hebben deze keer gekozen voor namen in het Engels. De stamboomnamen worden pas gekoppeld aan de pups zodra de chipper van de Raad van Beheer de pups komt voorzien van een chip.

Voor de teefjes hebben wij de volgende namen opgegeven:
Back to Cashmere Fan ’t Casmolân
Blitz of Glory Fan ’t Casmolân
Blue Sapphire Fan ’t Casmolân

Voor de reutjes hebben we de volgende namen doorgegeven:
Bohemian Star Fan ’t Casmolân
Be Like Golan Fan ’t Casmolân
Bouncing On Ice Fan ’t Casmolân
Be Happy Blizzard Fan ’t Casmolân

Geniet met ons mee van onderstaande fotoreportage die in volgorde staat van begin week 2 tot eind week 2.

De portretfoto's van week 2

Onderstaande foto’s en gewichten zijn van zondag 6 januari 2019.

Teefje roze weegt 1335 gram
Teefje geel weegt 1360 gram
Reutje blauw 1335 gram
Teefje oranje weegt 1420 gram
Reutje groen weegt 1410 gram
Reutje rood weegt 1420 gram
Reutje goud weegt 1335 gram