Week 3

De derde week zit er op en wat zijn de pups veranderd! Vorige week zijn de oogjes open gegaan en deze week ook de oortjes. De pups kunnen naast ruiken nu dus ook goed zien en horen. Zo leuk om te zien dat ze al echt reageren op geluidjes.

Deze week staat nog volledig in het teken van slapen en veel drinken bij moeder Hydra. De nageltjes hebben weer een trimbeurtje gehad, waarin Hydra haar dank. Ook hebben de pups hun eerste ontworming gehad. De drontal viel niet in de smaak bij de pups, een waar kliederpartij, maar het is voor hun eigen bestwil.

Nadat we afgelopen week de warmtelamp op de spaarstand hadden gezet, is deze na 2 dagen volledig uit gegaan. De pups hebben het warm genoeg, met lamp zelfs iets te warm. Het is geweldig om te zien hoe ze steeds beter gaan lopen en elkaar al beginnen af te tasten. Her en der wordt er al in neusjes en voetjes gehapt.
In het weekend dat de pups 3 weken oud zouden worden hebben we een paneel van de werpkist weggehaald om zo het oppervlak te verdubbelen. Zowel de pups als Hydra waren hier erg blij mee, het was inmiddels een drukke boel geworden in de werpkist.

Precies op 3 weken leeftijd konden we aan de pups merken dat ze niet helemaal voldaan meer waren als ze bij Hydra hadden gedronken. We zijn gestart met een maaltijd Farmfood pupmelk gemengd met bambix Nutrix voor wat extra volume. Normaal gesproken kost het altijd wat werk om de pups over te halen, maar het bord ging direct leeg. Naderhand heeft Hydra nog even gezorgd voor het toetje.

De gewichten op 3 weken leeftijd:
Teefje roze weegt 1780 gram
Teefje geel weegt 1780 gram
Reutje blauw weegt 1710 gram
Teefje oranje weegt 1910 gram
Reutje groen weegt 1775 gram
Reutje rood weegt 1735 gram
Reutje goud weegt 1640 gram

We wegen niet meer op gezette tijden, daardoor kan het lijken alsof ze de ene dag minder aankomen en de andere dag weer enorm veel. Ook is het wegen inmiddels niet meer zo makkelijk als in het begin, de pups zitten niet meer zo stil en wiebelen wat af op de weegschaal. De gewichten zijn daardoor soms ook geschat op het getal wat we het vaakst voorbij zien komen.