Week 5

Oh oh wat zijn het een kleine monsters! De pups zijn inmiddels 5 weken oud en het was de week van de oortjes. Zowel reutje blauw als teefje geel hadden de primeur met de oortjes, beide hadden de oortjes met 4 weken en 2 dagen staan.

De pups groeien nog altijd als kool en eten met z’n allen momenteel 2800 gram vlees per dag weg verdeelt over 4 maaltijden. De eerste dag hebben we het vlees nog gemengd met de pap. Daarna hebben we het vlees gemengd tot een pap met alleen nog warm water. Het water bouwen we langzaam af zodat het vlees steeds meer een vastere vorm krijgt.

Deze week hebben we weer flink wat bezoek gehad en hebben de pups ook hun tweede wormkuurtje achter de kiezen. Ook hebben we bericht gekregen van de Chipper van de Raad van beheer dat ze aanstaande week langs komt!

Het is geweldig om te zien hoe Hydra de pups opvoedt. Tegelijkertijd begint ze ook meer en meer met de pups te spelen. Sinai mag inmiddels contact hebben via het traliewerk en als er pups los lopen dan is er niets aan de hand. Toegang tot de grote ren heeft ze echter nog niet, ze wacht met smart tot Hydra aangeeft dat het eindelijk mag.

We hebben getracht de pups wat beter vast te leggen op foto’s door zowel een zittende foto als ook een staande foto te maken van elke pup. Het is meer een worstel partij geworden, want de pups vinden het veel leuker om te spelen op tafel dan voor de camera te gaan staan of zitten. Er zijn dan ook meer foto’s mislukt, dan dat het eer aan de pups doet. Maar de pups apart op de foto zetten in de ren is nou ook niet echt makkelijk, ze hangen in armen en voeten en ze zijn zo vlug dat je vaak nog net een oogje in beeld hebt.

De portretfoto's van week 5

Onderstaande foto’s en gewichten zijn van 27 januari 2019.

Teefje roze weegt 3390 gram
Teefje geel weegt 3195 gram
Reutje blauw weegt 3530 gram
Teefje oranje weegt 3455 gram
Reutje groen weegt 3150 gram
Reutje rood weegt 3550 gram
Reutje goud weegt 3115 gram