Week 6

Wat een pret heeft het 7 koppige stel van Hydra en Bernie. Iedere dag is weer een feestje! Deze week hadden we hoog bezoek van de chipper van de Raad van Beheer. Alle pups zijn voorzien van een identificatie chip en er is wangslijm afgenomen om te controleren of de ouders zoals wij ze hebben opgegeven ook echt de ouders zijn. De stamboomnamen worden dan direct aan de chip gekoppeld, dus voor ons even wikken en wegen welke pup welke naam zou gaan krijgen. Volgens de chipper hadden we een prachtig nestje liggen en ze was zeer tevreden over de huisvesting en de honden in het algemeen. 

Deze week hebben de pups ook hun eerste pootjes buiten gezet. Ons groen ventje ging met een grote sprong naar buiten, waarna blauw, roze en geel direct volgden. De andere 3 vonden het in de woonkamer veel te gezellig en heb ik maar even opgehaald. De eerste keer 10 minuten naar buiten samen met moeder Hydra. Inmiddels gaan de pups al wat langer naar buiten en ook Sinai is daar van de partij. De pups vinden het heerlijk buiten, al die geluidjes, de wind, ritselende blaadjes noem het maar op. Ook het onkruid tussen de tegels wordt vakkundig verwijderd door het stel. En de buurt? Die weet nu vast wel dat er hier pupjes zijn, want ze hebben hun stembandjes ook buiten even uitgetest.

Inmiddels is de ren al diverse keren van opstelling veranderd. De puppypads hebben halverwege week 6 niet meer gered, ze werden aan stukken gescheurd. De bench heeft wel zijn intrede gedaan en wat vonden ze dat mooi. Één pup buiten de ren en de ander in de ren en spelen maar! Of gewoon je tanden erin zetten, ook heel vermakelijk. Een aantal dagen hebben ze er ook heerlijk in liggen slapen. Uiteindelijk heeft ook de bench zijn uittrede weer gedaan op de dag dat de pups 6 weken werden. Er was een pup die had bedacht dat je in de bench ook prima kunt gaan poepen. Ondanks dat Hydra dat gauw had opgeruimd, hebben we de bench maar weggehaald om de andere pups niet op nieuwe ideeën te brengen. Met de kleden hebben we een paar dagen wat gewisseld van opstelling. Uiteindelijk zijn we toch weer bij het huidige systeem terug gekomen wat voor ons en de pups het beste werkt.

We zijn deze week ook alvast begonnen met het vullen van de puppypakketten en het klaar maken van de infomappen. Alles wat we nu kunnen afronden, zodat het niet last minute nog even hoeft.

Aankomende week gaan de pups voor hun eerste bezoek langs de dierenarts. Daar zullen ze worden nagekeken of ze allemaal gezond zijn en zal er ook van iedere pup een beetje bloed worden afgenomen om te bepalen of ze nog beschikken over de maternale antistoffen die ze van Hydra hebben gekregen door middel van de biest. We noemen zoiets een titerbepaling en aan de hand daarvan kan gekeken worden of de pups nog voldoende beschermd zijn tegen Parvo, Distemper en Hepatitis.
Tevens staat ook de puppy-karaktertest gepland op de dag dat de pups precies 7 weken oud zijn, er valt dus genoeg te beleven aankomende week!

De portretfoto's van week 6

Onderstaande foto’s en gewichten zijn van 5 februari 2019.

Back to Cashmere fan ’t Casmolân
Teefje met het roze bandje weegt 5125 gram
Blitz of Gold fan ’t Casmolân
Teefje met het gele bandje weegt 4490 gram
Be Like Golan fan ’t Casmolân
Reutje met het blauwe bandje weegt 5040 gram
Blue Sapphire fan ’t Casmolân
Teefje met het oranje bandje weegt 5160 gram
Be Happy Blizzard fan ’t Casmolân
Reutje met het groene bandje weegt 4775 gram
Bohemian Star fan ’t Casmolân
Reutje met het rode bandje weegt 5120 gram
Bouncing On Ice fan ’t Casmolân
Reutje met het gouden bandje weegt 4605 gram