Week 7

De zevende levensweek zit er ook weer op en wat hebben ze veel beleefd! Deze week hadden we iets minder pupbezoek, maar dat was eigenlijk ook even helemaal niet zo erg. De pups hebben zich heerlijk buiten vermaakt op de momenten dat het lekker droog was. Zo nu en dan piepte daar dan het zonnetje ook nog even bij. De dagen dat het echt aan één stuk door regende hebben de pups binnen doorgebracht. Elke dag loopt elke pup ongeveer een uurtje los in de woonkamer, zodat ze leren ook zonder hun nestgenoten rond te lopen en te ontdekken. De pensstaafjes zijn een ware hit en daar ze er eerst nog een uurtje of 2 over deden om ze weg te krijgen, zijn de staafjes nu in een half uur verdwenen. Ook strooien we zo nu en dan wat penstrainers door het verblijf zodat de pups geestelijk gestimuleerd worden te gaan zoeken naar al dat lekkers.

De gewichten en grafiek zijn verleden tijd. De pups zitten niet meer stil en wegen is meer een hels karwei geworden dan dat we er nog iets zinnigs van kunnen maken. Overigens groeien ze mooi geleidelijk door, flinke beren zijn het!

Op vrijdag 8 februari hadden wij in de ochtend de pups hun eerste dierenarts bezoek gepland. Toch wel even spannend zo zonder moeder, maar de pups hebben zich keurig gedragen. Het piepen hield al op nadat we langs Surhuisterveen waren gekomen. Ook de beide benches waren nog mooi schoon toen we in Drachten aankwamen, toch wel een ritje van klein half uur. We waren echter alleen veel te vroeg, dus de pups hebben nog heerlijk even doorgeslapen tot ze aan de beurt waren.

Eindelijk was het hun beurt en hebben we eerst het 7-tal naar binnen gebracht zodat ze de spreekkamer mooi onveilig konden maken. Gelukkig is deze puppyproof, maar ze hebben toch even hun best gedaan om iets te vinden waar ze mee konden ravotten. Alle pups zijn gezond verklaard door de dierenarts en daar zijn wij natuurlijk weer heel blij mee. De pups hebben ook heel stoer allemaal een klein beetje bloed afgegeven voor de titerbepaling. Elke pup is getiterd om te kijken of de pup nog voldoende antistoffen heeft tegen de ziektes Hepatits, Parvo en Distemper. Ze hebben door de eerste melk, biest genaamd, van Hydra maternale antistoffen meegekregen tegen deze ziektes. Maar door te meten weet je pas echt hoeveel dit is. Ondertussen zijn wij weer met het stel terug naar huis gereden waar ze allemaal weer herenigd zijn met moeder Hydra. 

Aan het begin van de middag werd ik al gebeld voor de uitslag van alle titerbepalingen van de pups. Leuk om te weten is dat alle pups nagenoeg dezelfde waardes bleken te hebben. Dit hoeft namelijk niet altijd zo te zijn! Nog mooier is, is dat hun waardes nog zo hoog zijn dat vaccineren nu nog geen enkele nut heeft. Pas bij een waarde van 0/1 wordt er een vaccinatieadvies gegeven. Ze zijn nog gewoon beschermd dankzij de maternale antistoffen van hun moeder. 
Voor het totaalbeeld: de waarde 0 is het laagst en de waarde 6+ is het hoogst.
Het advies is nu om over 3 à 4 weken opnieuw een titerbepaling uit te voeren om te zien of de antistoffen inmiddels al iets gedaald zijn of niet. Voor nu zijn ze dus prima beschermd en kunnen we met een gerust hart met ze over straat of straks zelfs al naar cursus bij de nieuwe eigenaren. Meten = weten.

Na een dag even helemaal niets was het zondag tijd voor de puppy karaktertest! Het was gewoonweg shit-weer.. Maar gelukkig hadden we daar rekening mee gehouden en hebben we van te voren geregeld dat we de mooie ruimte van het generatiehuis hier in het dorp mochten gebruiken. Jeldou heeft elke pup afzonderlijk getest en naderhand hebben we de testresultaten door besproken. Wij zijn uitermate tevreden over dit fantastische nest en er zitten zelfs enkele echte werkhondjes in!

De achtste levensweek staat alweer voor de deur! Voor de pups de laatste week dat ze nog met zijn allen zullen zijn, want vanaf maandag 18 februari zal de eerste uit gaan vliegen. Gelukkig voor ons gaan ze niet allemaal in één keer weg en er blijft een teefje bij ons wonen! Wie dat gaat worden lezen jullie in de volgende en tevens laatste (p)update van ons geweldige B-nestje!