Pupinfo

Pupinfo

Wij fokken 1 of 2 keer per jaar een nestje Zwitserse Witte Herder pups, met ouderhonden die een verantwoorde combinatie zijn. Onze honden zijn op diverse aandoeningen getest en worden van te voren door een dierenarts gezond verklaard. Tijdens de fokgeschiktheidskeuring van de Vereniging Zwitserse Witte Herder zijn zij beoordeeld door twee raskeurmeesters. Wij fokken alleen met goedgekeurde ouderdieren.

De pups worden bij ons in huis geboren en groeien op in huiselijke sfeer. Tot het moment van afscheid zullen wij de pups socialiseren, laten wennen aan geluiden in huis en buiten, en trachten een begin te maken met zindelijkheidstraining. Ook brengen de pups met 6 weken een bezoek aan de dierenarts, ontvangen daarvan een Europees Paspoort. De pups worden met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd.

De pups krijgen een stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en worden door de chipper van de Raad van Beheer tijdens het nestbezoek voorzien van een chip en er wordt wangslijm afgenomen voor het DNA-profiel. Wij hanteren een koopcontract waarin alle rechten en plichten van de verkoper en koper staan opgenomen.

In de 7e week wordt bij iedere pup een karaktertest afgenomen door een voor hen onbekende persoon en omgeving, waar een verslagje van wordt gemaakt. De pups mogen bij ons het nest verlaten vanaf de leeftijd van 8 weken. Iedere pup verhuist met een uitgebreide informatiemap, kopie’s van alle gezondheidsuitslagen van beide ouderdieren, een Embarkrapport en een goed gevulde puppypakket.

Het is niet zo dat wie het eerst komt het eerst maalt. Keuze van het geslacht is aan u. Ook kunt u uw keuze geslacht laten afhangen van wat het uiteindelijke aantal reutjes/teefjes na de geboorte is, want het kan zijn dat de vraag naar een bepaald geslacht hoger is dan dat geboren wordt. Ook mag u een voorkeur aangeven met betrekking tot de vachttypes, stokhaar en langstokhaar. Wij hebben geen invloed op hetgeen wat er geboren wordt, dus hou er rekening mee dat het door uw gewenste vachttype wel eens niet aanwezig zou kunnen zijn in een nestje of niet bij uw wensen past. Na de karaktertest streven wij er naar een zo goed mogelijke match pup-geïnteresseerde te maken, welke pup het best bij wie op zijn plaats zou zijn. Hierbij houden wij o.a. rekening met de gezinssamenstelling, levensstijl, ervaring, andere honden/dieren, activiteiten en wensen. 

Als geïnteresseerde voor een pup bent u van harte welkom de pups regelmatig te bezoeken vanaf het moment dat de pups 3 weken jong zijn, de moederhond en pups zijn dan gewend en de pups hebben voldoende weerstand opgebouwd. De bezoekjes zijn voor de socialisatie van de pups heel goed en voor u natuurlijk een heerlijk moment om te knuffelen met de pups!

Heeft u interesse in een Zwitserse Witte Herder pup van ons, dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Van belang is dat u een weloverwogen keuze heeft gemaakt en dat u zich realiseert dat het hebben en houden van een hond verantwoordelijkheden, inzet, tijd en training met zich meebrengt om de pup goed op te voeden en te vormen, om de hond een goed hondenleven te bieden!Rasve