Week 1

De eerste levensweek van de pupjes zit er op en ze groeien als kool. Ten tijde van de geboorte was het één van de warmste dagen van de week. Ondanks dat hebben we de warmtelamp tijdens de geboorte zo nu en dan wel aangehad om de pupjes sneller te laten opdrogen. Na de bevalling is hij weer uit gegaan, want pff wat was het warm.. Toch is hij aan het eind van de eerste week weer sporadisch aan geweest. De pups kunnen zichzelf nog niet warm houden en zijn daarvan afhankelijk van hun moeder en de omgeving.

Zoals gezegd groeien de pups ontzettend goed. Sinai week de eerste dagen niet van hun zijde. Naar buiten voor een plas? Nou vooruit dan maar even snel dan. Voor de pups was er 24 uur per dag een lopend buffet aanwezig, vaak zag je een paar drinken, terwijl de rest in diepe rust lagen te slapen. Veel meer dan dat doen ze dan ook nog niet, drinken en slapen is op dit moment het allerbelangrijkste. 

Het is prachtig om te zien hoe snel de pups zo snel ontwikkelen. Aan het eind van de eerste week merk je dat Sinai langzaam aan wat meer los komt en zo nu en dan even komt buurten bij ons. Zodra ze dan weer bij de pups in de buurt is zie je de neusjes hun werk doen, om gauw weer bij moeders te gaan drinken.

De gewichten van de pups een week na de geboorte:

Reutje blauw: 892 gram
Teefje roze: 702 gram
Reutje groen: 790 gram
Teefje geel: 734 gram
Reutje rood: 732 gram
Teefje oranje: 816 gram
Teefje lila: 744 gram

Tevens hebben wij deze week de geboorteaangifte bij de Raad van Beheer gedaan. Dat houdt in dat wij binnen 10 dagen na de geboorte de stamboomnamen van de pups moeten doorgeven. De volgende namen hebben wij doorgegeven voor het 7-tal van Sinai en Casper:

Voor de reutjes:

Connor fan ‘t Casmolân
Conán fan ‘t Casmolân
Celtic fan ‘t Casmolân

Voor de teefjes:

Chumani fan ‘t Casmolân
Caeleyn fan ‘t Casmolân
Caelesta fan ‘t Casmolân
Choya fan ‘t Casmolân

De stamboomnamen worden ten tijde van het chippen door de Raad van Beheer aan de pups gekoppeld.

Onderstaande een foto reportage van de eerste levensweek van de pups: