Week 2

De tweede levensweek zit er ook weer op voor het 7-tal van Sinai en Casper! De tweede week begon echter even iets minder daverend. Zaterdagavond rond een uur of 10 was Sinai de pups aan het voeden toen er ineens bij een aantal pups de diarree er uit spoot. Direct alle hens aan dek, want diarree is voor pups best gevaarlijk daar uitdroging op de loer ligt. Ik heb direct contact gezocht met onze dierenarts en gelukkig konden we dan ook meteen een diarree remmer komen ophalen. De pups zelf waren super levendig, dronken goed, prima lichaamstemperatuur, kortom op de diarree na prima in orde. Om te voorkomen dat daar verandering in zou komen hebben we de pups een drietal dagen Finidiar pasta gegeven. Er gaat dan wel van alles door je hoofd, waar komt de diarree vandaan? Hebben de pups een virus of bacterie opgelopen, is het de moedermelk of zijn het mogelijk wormpjes? Het feit dat uiteindelijk alle pupjes een tweetal dagen aan de diarree zijn geweest en de eerste pups niet opnieuw aan de diarree raakten bevestigde dat het hoogstwaarschijnlijk een mild virusje is geweest. Bij een virus zullen de pups die de ziekte al hebben doorgemaakt niet opnieuw ziek worden. In het geval van alle overige opties zal het niet eerder overgaan indien het probleem wordt verholpen. De pups hebben hier gelukkig geen seconde onder geleden, ze zijn steeds prima bijgekomen in gewicht en hun algehele gezondheid is steeds dik in orde geweest. Moeder Sinai kon er zo nu en dan niet tegen op poetsen en ook wij hebben een aantal dagen flink wat extra schoonmaak werk van de kist en de pups gehad. Ook de wasmachine draaide de gehele dag om steeds alle vetbedden te wassen. Gelukkig waren we er rond dinsdag volledig van alle diarree af en hebben de pups nog een aantal dagen Zoolax probiotica pasta gehad om de darmen weer even een boost te geven.

De pups doen het verder uitstekend en ook Sinai vervult haar rol als moeder alsof ze niet anders gedaan heeft. Ze komt zelf al veel meer bij ons liggen, maar bij het geringste geluidje uit de werpkist is ze gelijk weer bij haar pupjes.
Omdat de nageltjes van de pups erg lang werden hebben we deze halverwege week 2 geknipt. Daarna hebben we ze nog iets bij gevijld, want jeetje wat waren die ineens scherp! Onze handen zaten binnen no time onder de krassen en schrammen, laat staan als je bedenkt dat 7x 2 voetjes tegen je tere huid lopen te trappelen om de melkstroom op te wekken..

Zoals te zien op de foto’s zijn de oogjes van alle pupjes deze week open gegaan! Altijd weer een zeer bijzonder tafereel. Het begint met een heel klein kiertje in de ooghoekjes, een spleetje en dan wordt je wakker en dan kijken er een paar waterige oogjes je aan. Veel zien ze de eerste dagen nog niet, ze zullen eerst licht en donker van elkaar onderscheiden waarna ze steeds beter gaan zien. Geweldig om te zien dat ze nu al zelfs naar ons toe komen gewaggeld, want al echte stapjes zetten, dat kunnen ze ook al!

Deze week was ook een week dat we uit onze comfortzone moesten werken. Normaal gesproken liggen pups van deze leeftijd in een verwarmde ruimte. Maar doordat het de laatste tijd erg warm is geweest is de temperatuur in huis nog steeds rond de 25 graden. Als ze bij Sinai aan het drinken zijn dan is dat een behoorlijk warme bedoeling. Ze liggen op elkaar gepakt als ze liggen te drinken, want met z’n zevenen is het best wel dringen geblazen. Ook de moedermelk is warm en als je dan eindelijk klaar bent, dan moet je even wat warmte kwijt. De pups lagen te hijgen en waren onrustig, dus we hebben handdoeken in de vriezer gelegd en daar maakten de pups dankbaar gebruik van! De handdoeken, een coolpack en flessen gevuld met water uit de vriezer, ze zijn er allemaal gek op.

Onderstaand weer een foto impressie van de tweede levensweek:

De portretjes van week 2

De foto’s en gewichten zijn van zaterdag 13 juli 2019

Reutje blauw weegt 1320 gram

Teefje roze weegt 1145 gram

Reutje groen weegt 1210 gram

Teefje geel weegt 1145 gram

Reutje rood weegt 1235 gram

Teefje oranje weegt 1255 gram

Teefje lila weegt 1180 gram