Week 3

Beter laat dan nooit, maar hier is dan eindelijk de weekupdate van week 3! Het is hier momenteel erg warm en dus gaan we er niet een hele lange update van maken. Wel staat het weer vol met foto’s van de derde levensweek van de pups.

Als eerste zijn ze aan het begin van week 3 ontwormd met Drontal pup. Bah! Dat vonden ze maar niets en een waar kliederpartij werd het dan ook! Maar het moet toch even gebeuren en uiteindelijk hebben alle pups hun portie hiervan gehad. Gelukkig zijn de pups niet in de diarree geweest van de ontworming, dit wil nog wel eens voor komen.

De oortjes van de pups zijn deze week open gegaan en nu kunnen ze dus ook echt horen!

Verder was het ook deze week weer warm en hebben we de gehele week de pups meerdere keren per dag voorzien van bevroren flessen water met een handdoek eromheen. Zoals te zien op de foto’s wordt dat enorm gewaardeerd door de pups.

Een dag voordat de pups 3 weken oud waren hebben we de leefomgeving van de pups vergroot. Donderdagochtend keek teefje roze al eens over het schotje heen en ‘s avonds lag ze ineens buiten de werpkist bij Sinai te drinken. Ze zag haar kans schoon en is stiekem ontsnapt om zo haar moeder helemaal voor zich alleen te hebben. 

De pups hebben nu naast de extra ruimte ook 2 waterbakjes staan waar ze naar behoefte uit kunnen drinken. Er ligt ook al wat pupspeelgoed wat ze helemaal fantastisch vinden. Het speelgoed knispert en er zit een piepje in, dat trekt de aandacht wel!

Op de dag dat de pups 3 weken oud zijn hebben ze ook hun eerste pap gehad! Het was niet omdat Sinai niet meer aan de vraag kon voldoen, maar vanwege het warme weer vonden we het toch wel fijn om de pups wat extra’s aan te bieden. De pap viel gelijk goed in de smaak en langzaam aan zullen we het aantal papmaaltijden aankomende week uitbreiden.

Hieronder een foto impressie van de derde levensweek van de pups:

De portretjes van week 2

De foto’s en gewichten zijn van zaterdag 20 juli 2019

Reutje blauw weegt 1830 gram

Teefje roze weegt 1670 gram

Reutje groen weegt 1760 gram

Teefje geel weegt 1730 gram

Reutje rood weegt 1760 gram

Teefje oranje weegt 1785 gram

Teefje lila weegt 1655 gram