Week 5

En de tijd vliegt, want we zijn alweer week 5 alweer voorbij. De pups zijn toen ze net een paar dagen 4 weken waren opnieuw ontwormd. Hiervoor moesten ze wel even gewogen worden. Het dagelijks wegen doen we al eventjes niet meer, de pups zitten geen moment stil en daardoor is het wegen ook niet meer betrouwbaar. Tevens zien wij nu ook zelf wat er aan voeding in gaat, moeten de bandjes nog iedere zoveel dagen verwisseld worden en zien zelfs wij dat ze elke dag weer gegroeid zijn. Deze keer bleven ze braaf allemaal zitten of liggen en een enkele viel zelfs in slaap. Bij het weegmoment was reutje groen de lichtste met ruim 3 kg en reutje rood de zwaarste met bijna 3,5 kg. Mooi gelijkmatig nest dus, daar zijn we heel tevreden mee.

De week begon nog héél erg warm, pas tegen woensdag koelde het hier in het noorden enigszins af. De pups zijn gek op de koelelementen en de bevroren flessen, maar die hebben we gelukkig weer kunnen opbergen. Daardoor was het eindelijk ook goed weer om de pups langer buiten te laten.

Vanaf maandag zijn we begonnen met de pap te mengen met Energique vers vlees. We hebben het vlees steeds meer opgebouwd en de pap afgebouwd en doordat de pups het zo goed aten, waren we in een aantal dagen volledig van de pap af. Het vlees wordt gretig gegeten. Aan het eind van de 5e week eten ze met z’n zevenen al 2 kg vlees per dag weg.

Sinai voedt steeds minder en als ze het al doet dan alleen nog staand. Met haar gaat het ook goed, ze is van 2 kg vlees per dag terug op 1 kg vlees per dag. Samen met Hydra is ze gestart met de opvoeding van de pups. Nee is nee en dat wordt ook duidelijk kenbaar gemaakt. 

De portretjes van deze week!

Reutje blauw

Teefje roze

Reutje groen

Teefje geel

Reutje rood

Teefje oranje

Teefje lila