Week 6

Het was mooi weer voor de pups om heerlijk buiten te zijn. ‘s Ochtends vroeg staan ze dan ook klaar bij het hek vol ongeduld wanneer wij de ren open zetten. Zodra de ren open gaat rennen ze met z’n allen naar buiten, het roze teefje steevast voorop. De schaal met vlees staat al wel klaar op het aanrecht, want eenmaal in de ren zetten ze met z’n allen wel een keel op om te laten weten dat ze wel trek hebben. Na de maaltijd is het tijd om de buitenren weer te verkennen en te spelen. Ze vinden het heerlijk buiten en met het weer zoals deze week zijn ze dan ook de gehele dag buiten. 

Er wordt gerend, gespeeld, afgetast waar grenzen liggen en rangorde bepaald. Ook wordt er volop op elkaar gejaagd zoals teefje geel even demonstreert op broertje blauw. Je hebt geen televisie nodig, heerlijk om naar de pups te kijken.

Aan het begin van de week hebben de pups bezoek gehad van de Chipper van de Raad van Beheer. Onze vaste chipper was weer van de partij en zo vakkundig als ze is waren we in een fluit van een cent alweer klaar. Als eerste wordt de chip ingebracht, we hebben amper een piepje gehoord deze keer. Daarna wordt er door middel van een swab wat wangslijm afgenomen om ouderschap aan te tonen. Teefje oranje vond het staafje perfect om tussen de tanden te nemen, dat was niet helemaal de bedoeling.. Maar maak ze dat maar eens wijs! Na alle 7 pups heeft de chipper nog gekeken hoe wij de pups huisvesten en ze was zeer tevreden over de ruimte en verrijking die de pups tot hun beschikking hadden. Ook vond ze de pups er schoon en goed gevoed uitzien, oftewel we mogen weer trots zijn op ons harde werken.

Ook aankomende week hebben de pups weer een drukke week voor de boeg. Als eerste starten we met een bezoek aan de dierenarts en op de dag dat de pups 7 weken oud zijn worden ze onderworpen aan een puppy karaktertest.