Week 7 en 8

Deze week hadden de pups een druk schema. We starten de week met een bezoek aan de dierenarts. Spannend! Zowel voor pups als voor ons! Voor de pups hun eerste autorit en dat gaat gepaard met veel geluid! 5 minuten later waren ze al rustig en toen we in Drachten aankwamen bij onze dierenarts waren alle pups nog schoon en niet wagenziek. Toch fijn dat ze de rit goed zijn doorgekomen. In de spreekkamer hebben de pups alles even grondig nagelopen, de kasten zijn leeg gehaald, de bedrading is alvast los gemaakt van de muur en de tafel, tsja die was te zwaar. Elke pup is grondig nagekeken door de dierenarts en alle pupjes zijn gezond verklaard. Altijd weer een pak van ons hart, want aan de buitenkant kan alles goed klinken, maar pas bij de dierenarts weten we dat zeker. Naast de check-up is ook bij elke pup een beetje bloed afgenomen. Hierdoor kan van elke pup getest worden of ze nog beschermd zijn tegen Parvo, Distemper en Hepatitis. Deze bescherming krijgen ze van hun moeder mee zolang moeders natuurlijk ook beschermd is. Doordat Sinai zelf ook getiterd is wisten wij dat zij sowieso beschermd is en door de biest in staat is die bescherming over te brengen aan haar pupjes. Wanneer deze bescherming verdwijnt is per pup verschillend. Zo bleek uiteindelijk dat reutje blauw voor Hepatitis en Distemper geen bescherming meer te hebben en tegen Parvo dusdanig weinig dat vaccineren zéér verstandig is. Hij heeft daarom met 6,5 week al de DHP vaccinatie gehad om hem hopelijk zo de juiste bescherming te kunnen geven. Of deze vaccinatie zal aanslaan weten we pas over minstens 3 weken, wanneer hij terug gaat naar de dierenarts voor een controle titer. De andere pupjes waren allemaal nog voldoende beschermd en hoefden nog niet gevaccineerd te worden.

Naast het dierenartsbezoek begin deze week hadden we gespreid over de rest van de week nog een aantal pupbezoeken. Voor de pups vette pret want hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Op de dag dat de pups precies 7 weken oud zijn stond de puppykaraktertest gepland. Voor de gezinnen op onze wachtlijst altijd een spannend moment. Want zal er wel een geschikte pup voor ze tussen zitten. De pups zijn allemaal weer stuk voor stuk apart getest in een ruimte die voor hun nog onbekend was. Ook de tester was voor hun een onbekend persoon zodat de test zo betrouwbaar mogelijk zal zijn. Na alle testen was het tijd om samen met de tester te kijken naar alle pups en de gezinnen die op onze wachtlijst staan. Daarbij houden we rekening met de wensen van het gezin, gezinssamenstelling, ervaring etc. Hierbij proberen wij in het belang van alle pups en de gezinnen de juiste matches te maken. We zijn erg blij dat we voor elke pup de juiste baas hebben kunnen vinden.

In deze week zijn de foto’s van week 8 ook toegevoegd. We hadden een aantal bezoeken gepland van vrienden en kennissen. Immers is het de laatste week dat alle pupjes nog bij ons zijn. Nog even en ze vliegen uit…