Goliath fan Cosmo’s Noflik Stee

Goliath fan Cosmo’s Noflik Stee

* 24 september 2005   † 28 november 2018

Golan is onze tweede Zwitserse Witte Herder en is geboren op 24 september 2005. Hij is een prachtige langstokharige reu die tot de max behoort wat betreft zijn hoogte. Hij is mooi gebouwd, met een stevige bottenstructuur en een prachtige rijke vacht. Hij bezit een prachtig donker oog en diepzwart pigment, zelfs nu hij al flink op leeftijd is.
Golan is over het algemeen heel rustig en relaxed van aard, maar ook hij kan vol energie als een echte clown capriolen uit halen. Dit laat hij dan ook luid en duidelijk horen haha.

Wij hebben met Golan diverse gehoorzaamheidscursussen gelopen en ook heeft hij een prachtige showcarrière achter de rug. Op zijn laatste show liep hij in de veteranenklasse en ontving hij de eerste plaats met de hoogst haalbare kwalificatie Uitmuntend. Voor ons was de dag al geslaagd, maar aan het eind van de dag ontving hij ook de titel Beste Veteraan van de Dag. Tevens mocht hij ook nog de kennel vertegenwoordigen, waar hij gefokt is, en ook daar werd de eerste plaats behaald.

Van Golan hebben wij een dochter aangehouden, zij heet Sinai en heeft haar eigen pagina.

Golan woont samen met Cosmo bij mijn ouders, die hier vlakbij wonen.

Vanwege Golan zijn leeftijd en het aantal nestjes wat hij heeft voortgebracht is hij met welverdiend pensioen.

Tot ons grote verdriet hebben wij op 28 november 2018 afscheid moeten nemen van onze grote beer Golan. Dag lieve Golan, onze puber, buffel, allemansvriend, je leeft voort in onze herinneringen en in jouw Sinai. Je hebt ons en het ras prachtige zonen, dochters, kleinkinderen en zelfs al achterkleinkinderen gegeven. Nadat Cas kwam te overlijden heb jij de taak als beschermer van de teefjes op je genomen. 12 jaar was je en toch was jij lichamelijk en geestelijk nog zo gezond dat jij samen met Hydra nog een prachtig nestje hebt gekregen.

De laatste weken had je moeite met de coördinatie van je achterpoten. Ze begonnen een beetje een eigen leven te leiden, maar dat weerhield jou nergens van. Toch had je meer en meer moeite met lopen en uiteindelijk was het voor jou niet eerlijk meer om zo door te gaan. Toch heb je ons nog getrakteerd op een paar prachtige dagen waarin we jou vreselijk verwend hebben met allemaal lekkere dingen, veel kammen, want daar genood je van en er was constant iemand bij je. Je fleurde helemaal op en om ons verdriet wat te verzachten heb je nog flink je best gedaan om ons een glimlach op ons gezicht te toveren. Rennen deed je ook spontaan weer, wel als een hoppend konijntje achter, maar toch! Je vond een stuk hout voor in de houtkachel en je hebt je daar nog even kostelijk mee vermaakt. Voor ons waren deze signalen tevens ook ongelooflijk dubbel, deden we hier wel goed aan…? Uiteindelijk hebben we de juiste beslissing gemaakt. Je hebt een paar fantastische dagen nog gehad waarin ook jij je goed voelde en in je element kon zijn. Wachten tot je echt niet meer kon zou niet fair zijn. 

I was just a pup when we first met, I loved you from the start.
You picked me up and took me home and placed me in your heart.
Good times we had together, we shared all life could throw.
But years passed all to quickly, my time has come to go.
I know how much you miss me, I know your heart is sore.
I see the tears fallen when I’m not waiting at the door.
You always did your best for me, your love was plain to see.
For even though it broke your heart, you set my spirit free.
So please be brave without me, one day we’ll meet once more.
For when your’re called to heaven I’ll be waiting at the door.

Golan xxx

Gezondheidsuitslagen Golan

Goliath fan Cosmo’s Noflik Stee is goedgekeurd voor de fok op 6 juli 2009 door de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland
Goliath fan Cosmo’s Noflik Stee is approved for breeding on july 6th 2009 by the Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland.

Stamboom Golan

 

 

 

Biaggi vom Alexanderhof

 

Kingsmeadow Silver Star

Rahja Majestic

 

Lotus Island of Kingsmeadow

 

 

Bianka von der Weissen Rose

 

Falco von Finn

 

Zahra Rose von Ronanke

 

 

 

 

Angel von White Angel

 

 

Baron vom Schloss Stutensee

 

Tyson White Tiger vom Schloss Stutensee

 

Kimba vom Wolfshügel

 

 

Fanni von Királyszentistváni Kristály

 

Argosz von Feher Arany 

 

Aida von Hóbundás

Fotoalbum Golan

Klik op onderstaande foto’s voor een grotere weergave.