Nestplanning

Al geruime tijd van te voren zijn wij bezig met het zoeken naar een geschikte dekreu voor onze teefjes. Zodra wij de dekreu hebben vastgelegd vindt u hieronder onze nestplanning. Wij hopen dat deze combinaties uiteindelijk mogen resulteren in een nestje pups. Echter is het van een aantal factoren afhankelijk of een combinatie door kan gaan. Bij een eventuele wijziging zal dat op deze pagina kenbaar worden gemaakt. Mensen die bij ons op de wachtlijst staan worden uiteraard ook per e-mail op de hoogte gehouden bij elke verandering en alle nieuwtjes.

Om een goed beeld te krijgen van hoe een nestje bij ons opgroeit raden wij u aan om de pagina: alle gefokte nesten (klik hier) te bekijken.

D-nestje fan ‘t Casmolân – eind 2020

Dit nestje zal uitsluitend langstokhaar zijn

De wachtlijst voor dit nest is vol! Wij nemen daarom geen nieuwe aanvragen meer in behandeling.

Guardian Angel White Angel of Pici

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | MH vrij | Embark getest vrij

Moby Dick of the Heart of Lothian

Langstokhaar | Goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij | MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/DM (drager) | Dwerggroei vrij

Wij verwachten dat Hydra zo rond september/oktober weer loops zal worden. Het is de bedoeling dat ze dan gedekt zal worden door de knappe langstokharige reu Moby Dick of the Heart of Lothian.

Moby is geboren uit twee gekleurde Oud Duitse Herder ouders en indertijd aangekeurd voor het Zwitserse Witte Herder ras om met zijn nieuwe bloedlijnen een bijdrage te leveren. Moby heeft een prachtig donker zwart pigment en een sociaal lief karakter. Begin dit jaar hebben wij al eens kennis mogen maken met Moby, wat een heerlijke knuffelbeer!

Hydra heeft net als Moby een sociaal en lief karakter, ieder bezoek wordt uitvoerig tot achter de oren gewassen. Met regelmaat moeten we haar even van de bank halen, want het liefst zit ze bij iedereen op schoot. Hydra is een actieve werklustige dame, zo heeft ze afgelopen jaar 2 speurcursussen met goed gevolg afgelegd.

Heeft u interesse in een pup van ons? Neem dan contact met ons op via de pagina Contact!

Voor meer informatie over hoe wij fokken, klik hier!

Stamboom D-nest Hydra x Moby Dick

E-nestje fan ‘t Casmolân – 2021 (exacte jaargetijde nog niet bekend)

Verwachte vachttypes: ?

Wij nemen momenteel nog geen aanvragen aan voor deze nestplanning. Zodra wij de dekreu hebben vastgelegd en meer duidelijk is over de verwachte datum nemen wij pas nieuwe aanvragen in behandeling.

Maple Leaf fan Cosmo's Noflik Stee

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | MH vrij | Embark getest vrij

Wij hebben pas weer plannen om een nestje met Sinai te fokken in 2021. Zodra er meer bekend is hierover zal dat op deze pagina vermeld worden.

Heeft u interesse in een pup van ons? Neem dan contact met ons op via de pagina Contact!

Voor meer informatie over hoe wij fokken, klik hier!

Gastgezin worden?

Af en toe zijn wij op zoek naar een permanent gastgezin die een pup/hond een warm en liefdevol thuis willen bieden. Op deze manier krijgt u de kans om het fokken van heel dichtbij mee te mogen maken zonder dat u zelf fok aspiraties hoeft te hebben. Hierdoor blijft het voor ons toch mogelijk om pups aan te houden uit interessante combinaties en op die manier een bijdrage te leveren aan het ras.

Lijkt het u leuk om gastgezin te worden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de rasvereniging Rasclub voor Zwitserse Witte Herders en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Onze pups verblijven vanaf de geboorte bij ons in de woonkamer. Hierdoor komen ze van jongs af aan dagelijks in contact met allerlei dagelijkse geluiden. Op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken worden de pups ontwormd en met 6 weken brengen we een bezoek aan de dierenarts. Ook zal in die periode de Chipper van de Raad van Beheer langs komen om de pups te voorzien van hun eigen identificatie chip en zal er van iedere pup DNA worden afgenomen voor de verwantschapscontrole. Op de leeftijd van 7 weken worden de pups onderworpen aan een puppy-karaktertest. Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan het socialiseren van de pups. 

Al onze pups worden verkocht met een officiële stamboom, DNA profiel, koopcontract, Europees paspoort, infomap, verslag puppy-karaktertest, puppypakket en levenslange support.

Indien u interesse heeft in een pup van ons kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.