B-nest Hydra x Bernie

B-nestje van Hydra en Bernie zijn geboren op 23 december 2018!

Geniet met ons mee van de pupjes van Hydra en Bernie, klik hieronder op de weeknummers voor een verslag van iedere week.

29 oktober 2018 - Hydra is gedekt!

Woensdag 24 oktober zijn we om 6.00 uur ’s ochtends begonnen aan de lange reis naar Tsjechië. We hadden een hotel geboekt die bekend staat als hondvriendelijk op ongeveer een half uurtje van Hana en haar gezin af. De heenreis duurde uiteindelijk 12,5 uur vanwege de vele files en wegwerkzaamheden. Rond 18.30 uur waren we eindelijk aangekomen bij het hotel bovenop een heuvel midden in het bos. We waren eigenlijk van plan om nog die avond te gaan dekken, maar door de nogal behoorlijk uitgelopen autorit hebben we besloten vroeg op bed te gaan en de volgende ochtend vroeg te gaan dekken.

Zowel die donderdag als de vrijdags is Hydra gedekt door Bernie. Bernie heeft onze verwachtingen overtroffen, wat een kanjer van een reu met een vriendelijk en stabiel karakter.

Zaterdags hebben we heerlijk gewandeld door de bossen rondom het hotel. Helaas zat het weer deze dag niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Zondagochtend zijn we weer richting huis vertrokken, wat qua verkeer gelukkig een stuk beter mee zat.

Hana thank you for your kind hospitality, we will meet each other soon again!

22 november 2018 - dag van de echo!

Vandaag is de dag waarin we bevestigd krijgen of ons tripje naar Tsjechië succesvol is geweest of niet. Wij hebben een leuke korte vakantie gehad, dus voor ons was het al geslaagd maar als kers op de taart zou het wel mooi zijn als Hydra ook daadwerkelijk drachtig zou zijn. Voor ons, Hana en alle gezinnen op onze wachtlijst een ontzettend spannende dag, maar we hebben goed nieuws!

Hydra en Bernie verwachten puppies rond kerst 2018!

10 december 2018 - Nog 2 weken te gaan...

Hydra is inmiddels 7 weken drachtig en daarom staat sinds vandaag de werpkist in de kamer. Ze kon niet wachten tot ze er in mocht liggen. Inmiddels ligt het vetbed al overhoop, want ze is al druk bezig met graven en het bouwen van een nest. Ook andere manden en kleden worden met regelmaat even overhoop gehaald.

Sinds een weekje kunnen we de pups ook al voelen bewegen, blijft toch elke keer weer heel speciaal!

Ze krijgt nu haar Energique Vers Vlees over 3 à 4 maaltijden per dag verdeelt. omdat er steeds minder plaats is in haar buik. Overigens gaat de inmiddels 1000 gram vlees er nog met veel smaak in, aan eetlust (nog) geen gebrek.

Alles is in huis gehaald, de laatste handdoeken en vetbedden worden nog gewassen en dan is het afwachten wanneer de pups geboren gaan worden. Nog een kleine 2 weekjes te gaan.