C-nest Sinai x Casper

C-nest Sinai x Casper

Geniet met ons mee van de pupjes van Sinai en Casper, klik hieronder op de weeknummers voor een verslag van iedere week.

Maple Leaf fan Cosmo's Noflik Stee

Casper of Merry Dream

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij)

Stokhaar | goedgekeurd voor de fok door de Tsjechische club

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | BEAR-vrij | ECVO-vrij ’15 | Rug-vrij

Uit deze combinatie verwachten wij levenslustige en actieve honden in de vachttypes stokhaar en langstokhaar. 

Voor Sinai zal dit haar eerste nestje zijn, ze is inmiddels 3 jaar oud. Sinai is een vrolijke hond die gek is op mensen en zeer vriendelijk en zachtaardig is. Casper is een goedgekeurde dekreu uit Tsjechië van inmiddels 4,5 jaar oud. Hij is een stabiele vriendelijke reu, die graag voor de baas werkt. Zijn baas doet diverse sporten met hem zoals speuren en pakwerk.

Uiteraard voldoet Casper aan alle gezondheidseisen, is hij goedgekeurd door de Tsjechische Zwitserse Witte Herder club en heeft hij een prettig werk willend karakter.
Klik hier om naar Casper zijn persoonlijke foto album te gaan!

Heeft u interesse in een pup van Sinai? Neem dan contact met ons op via de pagina Contact!

Voor meer informatie over hoe wij fokken, klik hier!

6 mei 2019 - Sinai is gedekt!

Op vrijdag 26 april zat Sinai op dag 8 van de loopsheid. Om het exacte dekmoment te kunnen bepalen zijn we gaan bloedprikken om het progesterongehalte te meten. Zodra een teefje een waarde heeft tussen de 4 en de 6 ng/ml vindt de ovulatie plaats. Ongeveer 48 uur daarna zijn de eicellen rijp en kunnen de eicellen bevrucht worden.
Een uurtje later kregen wij de uitslag dat Sinai op dat moment op 2,24 ng/ml zat. Hierop hebben we besloten om op maandag (dag 10 van de loopsheid) opnieuw te gaan bloedprikken.

Ze verraste ons wel, want maandag stond ze ineens al op 12,76 ng/ml. Wij hebben daarom besloten alles in te pakken en ‘s avonds te gaan rijden. En zo geschiedde het, op maandagavond iets voor 22.00 uur waren we klaar voor vertrek en zijn we richting Tsjechië gereden.

Na een lange reis van 10,5 uur, zonder noemwaardigheden, arriveerden we rond 08.40 uur in Chlístovice, Kutná Hora. We zijn eerst even een stukje met de honden gaan wandelen. Ondanks dat we tijdens de reis met regelmaat even zijn gestopt, was het zowel voor ons als voor Sinai en Timber erg fijn om de benen te strekken. Sinai mocht op een omheind veld alles gaan verkennen zodat wij eerst konden bijkomen met een kop koffie. Na de koffie hebben we Casper en Sinai laten kennismaken met elkaar. Sinai speelde eerst “hard to get” met Casper, maar uiteindelijk wist Casper Sinai voor zich te winnen. Ze hebben tussen de 20 en 30 minuten gekoppeld gestaan. Na de dekking zijn we richting Lestina, Vez gereden waar Hana al op ons wachtte. Hana is de eigenaresse van Bernie, de dekreu van ons B-nestje en had aangeboden dat we bij haar mochten logeren. We moesten wat bijkomen, maar ‘s avonds hebben we het nog heel gezellig gehad bij het kampvuur.

Woensdagochtend zijn we opnieuw naar Casper gereden voor een tweede dekking. Ook nu mocht Sinai weer even los lopen op het terrein voordat Casper en zij weer samen werden gezet. Ook nu hebben ze ruim 30 minuten gekoppeld gestaan. We waren uitgenodigd om te blijven eten en na het eten hebben we nog de IPO training mogen aanschouwen. 

Wij waren aangenaam verrast door Casper zijn prachtige uitstraling en prettige karakter. Wij zijn daarom heel blij dat we Casper als vader mogen gebruiken voor Sinai haar eerste nestje. Lenka and Roman, thank you for using Casper and your hospitality!

Het was die dag wat regenachtig en veel wind, wat waren we blij met de heerlijke houtkachel in ons huisje. Zelfs Timber lag er graag dicht bij de buurt!

Donderdag was alweer onze laatste dag in Tsjechië. We hebben deze dag bij Hana thuis gespendeerd en uiteindelijk zijn we om 22.30 uur huiswaarts gekeerd. Compleet uitgeleefd kwamen we, na ook nu weer 10,5 uur, om 9 uur in de ochtend eindelijk weer thuis aan. Hydra, Youtah en de vogeltjes zijn uitstekend verzorgd door mijn broertje Jesse, waarvoor onze grote dank! We hebben een heerlijke “korte” vakantie gehad in Tsjechië en gaan nu heel hard duimen dat de dekkingen tussen Sinai en Casper tot een dracht hebben geleid.

We also want to thank Hana for your kind hospitality, we enjoyed our stay with your family and offcourse sweet Bernie!

Update 19 juni 2019 - De voorbereidingen..

Inmiddels hebben wij de pupkamer in gereedheid gebracht voor de naderende bevalling. Niet omdat Sinai elk moment kan bevallen, maar om Sinai alvast te laten wennen. Samen met de rest heeft ze geïnteresseerd toegekeken hoe wij de kamer van boven tot onder hebben gepoetst en de werpkist in elkaar hebben gezet. 

Vanaf afgelopen maandag slaap ik ook daadwerkelijk beneden bij haar. Omdat er steeds minder plaats is in haar dikke buik, zal ze ook steeds vaker naar buiten moeten, ook ‘s nachts. Sinai zelf ligt of in de werpkist of er naast, alhoewel ze ook heel graag bij mij op het luchtbed zou willen liggen.

Het gaat verder prima met haar, ze eet ontzettend goed en schooit alsof haar leven er vanaf hangt. Ze heeft rond de 3e week van de dracht wat met lange tanden gegeten, maar inmiddels eet ze weer voor …? Wel krijgt ze inmiddels haar maaltijden vers vlees verdeelt over 4x per dag aangezien ze nu een dubbele hoeveelheid vlees wegwerkt dan normaal. Het warme weer is niet zo heel prettig voor een hoog drachtige teef, maar we hebben niet het idee dat Sinai er heel veel last van heeft. Wel zorgen we ervoor dat ze vooral binnen zijn of buiten in de schaduw in het koele gras. Ze vindt het nog steeds heerlijk om met de rest mee te rennen in de tuin, maar lekker lui binnen vindt ze ook helemaal niet erg. Zoals op de foto is te zien is ze haar sportieve model volledig kwijt, daar heeft ze zelf weinig last van, alhoewel ze niet meer zo lenig is met even achter de oren krabben dan voorheen.

De laatste wasjes worden gedraaid en ook de vetbedden gaan nog even een ronde door de wasmachine. Volgende week slaan we nog flink wat Franse magere kwark in en dan zijn we er helemaal klaar voor om de kleintjes van Sinai en Casper te verwelkomen.

Stamboom pups C-nest Sinai x Casper