E-nest – Week 5

E-nest – Week 5

Ook deze week stond in het teken van het pupbezoek, maar gelukkig hebben we tussendoor ook een paar dagen waarin niets hoeft en alles mag. Elke dag na het schoonmaken kruipen we even tussen de pups, lekker knuffelen met z’n allen.

De pups groeien goed, want dat kunnen we zien, voelen en ook de bandjes worden met regelmaat nog gewisseld. Aan het begin van de 5e levensweek hebben de pups hun 2e wormenkuur gehad.. Nou lekker vonden ze het nog steeds niet, maar aangezien we nu alles het liefst willen opeten ging de Drontal er deze keer een stuk makkelijker in dan toen ze 2 weken waren.

Deze week hebben we de pap afgebouwd en het aantal schijfjes vlees opgebouwd. Aan het eind van de 5e levensweek zaten de pups dan ook al volledig op Energique vers vlees voor pups. De eerste- en laatste maaltijd krijgen de pups nog van de voerschalen. De andere 2 maaltijden krijgen ze allemaal apart. Op die manier kunnen we goed in de gaten houden dat elke pup zijn portie vlees krijgt. De ene pup eet nou eenmaal sneller dan de andere.

De pups komen vanaf dat ze 4 weken oud zijn ook iedere dag even buiten. In het begin eerst een kwartiertje, maar door het mooie weer kunnen we dat al snel wat langer maken. De andere honden mogen van Sinai nu ook tussen de pups lopen.

Aan het eind van de dag halen we nog even de stofzuiger door de ren, om alle korrels op te zuigen die buiten de bak zijn beland. Feestje voor de pups, hangen in de stofzuiger en erop jagen, ze vinden het fantastisch. Op deze manier socialiseren we de pups al op een mooie manier met de stofzuiger.

Aankomende week komt de chipper van de Raad van Beheer langs. De pups krijgen dan hun chip en de stamboomnamen worden aan de pups gekoppeld. Tevens wordt er ook wangslijm afgenomen voor de ouderschapsverificatie.

klik op onderstaande afbeeldingen voor een grotere weergave