E-nest Sinai x Xyno

E-nest Sinai x Xyno

Geniet met ons mee van de pupjes van Sinai en Xyno, klik hieronder op de weeknummers voor een verslag van iedere week.

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | MH N/N vrij | Embark getest vrij

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD A | ED vrij | MDR1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | MH N/N (vrij) | Rug vrij

Stokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

Vandaag (24 juni) zit Sinai op dag 60 van de dracht, en het gaat hartstikke goed met haar.  Ze is al flink in omvang gegroeid en ze zoekt langzaam aan ook wat plekjes op, zoals de bench van Scout of achter de bank. Op wat graafwerk hier en daar gebeurd er verder nog niet zoveel. Ze eet momenteel bijna een kilo Energique vlees per dag en dat smaakt haar nog altijd erg goed. We wachten rustig af wanneer de pupjes van Sinai en Xyno zich zullen aandienen.

Afgelopen dinsdag (25 mei) zijn we met Sinai naar onze dierenarts geweest voor de drachtecho. Altijd spannend, want verwachten we nu wel of geen pupjes? Zelf hadden we de dag voor de echo al gezien dat de haren in Sinai haar flank wat naar buiten stonden, maar het hoeft natuurlijk niets te zeggen. 

Het moment dat ze de sonde op Sinai haar buik zette zei ze al: “ze is drachtig hoor”! We zagen diverse vruchtblaasjes door het beeld zoeven. Eerst de gel wat beter verdelen over de buik en dan nog eens goed kijken. Sinai wat rechter gelegd, en ja hoor we hebben diverse vruchtblaasjes kunnen tellen. Hoeveel het gaan worden weten we nog niet. Een echo is koffiedik kijken, dus we moeten wachten tot aan de bevalling tot we echt weten hoeveel Sinai er verstopt heeft zitten.

We verwachten de pupjes van Sinai en Xyno zo rond eind juni 2021!

UPDATE 15 april 2021: Sinai is loops! Op vrijdag 23 april gaan we voor de eerste keer progesteron laten testen. 

UPDATE 23 april 2021: Sinai zit vandaag op dag 9 van de loopsheid. We zijn vandaag voor de eerste keer te bloedprikken geweest om het progesteron gehalte te meten. De uitslag was 1,0 ng/ml wat nog ontzettend laag is. Pas op een waarde tussen de 4,0 en de 6,0 ng/ml vindt er een eisprong plaats en dan duurt het nog ongeveer 48 uur tot de eicellen rijp zijn. We hebben besloten om na het weekend weer opnieuw te testen.

UPDATE 26 april 20221: Vandaag is het dag 12 van Sinai haar loopsheid. We hadden enorm snel de uitslag (altijd fijn), en Sinai is mooi doorgestegen. Ze staat op 7,2 ng/ml en hebben we in overleg met Roxanne (de eigenaresse van Xyno) morgenochtend afgesproken.

UPDATE 27 en 28 april 2021: Sinai is op beide dagen gedekt door de prachtige en vooral lieve en leuke Xyno!

We gaan over een week of 4 à 5 voor een drachtecho om te zien of beide dekkingen tot een dracht hebben geleidt.

Wij hadden in eerste instantie voor Sinai weer een Tsjechisch avontuur in de planning. Echter zoals veel plannen gooit Covid-19 roet in het eten en hebben we die plannen voor nu laten varen. Omdat we toch heel graag dit jaar een nestje met Sinai willen, hebben we de zoektocht voortgezet binnen de landsgrenzen. We hebben een aantal reuen de revue laten passeren en zijn uiteindelijk uitgekomen bij de stokhaar reu Xyno van Roxanne Kort. Volledig heet Xyno, Flashing Jewel Explosive Design en hij is door Roxanne zelf gefokt. Xyno heeft een prettig en stabiel karakter en is een echte allemansvriend. Hij is met zijn 63 cm een middenmaat reu en heeft diverse titels behaald op shows. Wij denken dat Sinai en Xyno elkaar goed aanvullen.

Voor meer informatie en foto’s van Xyno, klik hier!

Stamboom E-nest fan ‘t Casmolân

Klik op onderstaande foto voor een grotere weergave