D-nest Hydra x Moby Dick

D-nest Hydra x Moby Dick

Geniet met ons mee van de pupjes van Hydra en Moby, klik hieronder op de weeknummers voor een verslag van iedere week.

Guardian Angel White Angel of Pici

Langstokhaar | goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij |  MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/N (vrij) | MH vrij | Embark getest vrij

Moby Dick of the Heart of Lothian

Langstokhaar | Goedgekeurd voor de fok door de RZWH

HD-A | ED vrij | MDR-1 +/+ (vrij) | DM N/DM (drager) | Dwerggroei vrij | ECVO-vrij ’18

Wij verwachten dat Hydra zo rond september/oktober weer loops zal worden. Het is de bedoeling dat ze dan gedekt zal worden door de knappe langstokharige reu Moby Dick of the Heart of Lothian.

Moby is geboren uit twee gekleurde Oud Duitse Herder ouders en indertijd aangekeurd voor het Zwitserse Witte Herder ras om met zijn nieuwe bloedlijnen een bijdrage te leveren. Moby heeft een prachtig donker zwart pigment en een sociaal lief karakter. Begin dit jaar hebben wij al eens kennis mogen maken met Moby, wat een heerlijke knuffelbeer!

Hydra heeft net als Moby een sociaal en lief karakter, ieder bezoek wordt uitvoerig tot achter de oren gewassen. Met regelmaat moeten we haar even van de bank halen, want het liefst zit ze bij iedereen op schoot. Hydra is een actieve werklustige dame, zo heeft ze afgelopen jaar 2 speurcursussen met goed gevolg afgelegd.

Voor meer informatie over hoe wij fokken, klik hier!

Hydra is gedekt!

Op dag 9 van de loopsheid zijn we met Hydra voor de eerste keer gaan progesteron prikken*. Na een uur werden we gebeld door de dierenarts dat Hydra nog heel erg laag zat, namelijk op 0,3 ng/ml. We hebben het advies opgevolgd en 3 dagen later (op dag 12) zijn we opnieuw langs de dierenarts geweest. Ook nu ontvingen we al vlot de uitslag en we waren gelukkig gestegen, maar niet veel: 0,8 ng/ml. Ook nu was het advies om over 3 dagen opnieuw te gaan prikken, maar dit was een zondag. Gezien Hydra haar dusdanig lage waarde hebben we in overleg met de dierenarts besloten om niet zondag maar maandag opnieuw te gaan prikken. Indien ze op zaterdag of zondag zou gaan ovuleren dan zouden we dat sowieso maandag in de progesteronwaarde terug zien en zijn we nog steeds op tijd voor een dekking.

Direct na het weekend op maandagochtend om 8.15 uur hadden we de afspraak gepland. Inmiddels zat Hydra op dag 16 van de loopsheid en hadden we eigenlijk wel de hoop dat er inmiddels wat schot in zou zitten. Om 9 uur werden we gebeld, 14,75 ng/ml. De ovulatie is geweest en we kunnen gaan dekken! Die middag zijn Hydra en ik nog naar Hensbroek Noord-Holland gereden. Ondanks het stormachtige weer was de dekking tussen Hydra en Moby binnen 5 minuten een feit. De dag erna zijn mijn moeder, Hydra en ik opnieuw naar Hensbroek gereden, waarna Hydra nogmaals is gedekt.

Over ongeveer 4 weken gaan we voor een echo, spannend…

* In het bloed kan het zogeheten progesterongehalte worden gemeten. Progesteron wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd en dankzij de verkregen waardes kunnen we het juiste dekmoment nauwkeurig bepalen. Bij een waarde tussen de 4-6 ng/ml vindt de ovulatie plaats en daarna duurt het nog 48 uur voordat de eitjes rijp zijn voor bevruchting. Het progesterongehalte zal na de ovulatie doorstijgen tot een bepaalde waarde en daar net zolang blijven tot ongeveer 24 uur voor de bevalling. Dan zakt hij weer naar beneden.

Hydra is drachtig!

Vandaag zijn we voor een echo geweest om te zien of Hydra en Moby samen pups gaan krijgen. Hydra is tweemaal  door Moby gedekt, maar garanties heb je nooit. We hoefden niet lang in spanning te zitten, terwijl de dierenarts nog bezig was de baarmoeder juist in beeld te krijgen zagen we direct al een aantal vruchtblaasjes in beeld. Hydra is drachtig!

Hoeveel pupjes er geboren gaan worden blijft ook voor ons nog even een verrassing.

Als alles goed gaat verwachten wij dit nestje rond de jaarwisseling!

Stamboom D-nest Hydra x Moby Dick