D-nest – Week 5

D-nest – Week 5

Wauw de tijd vliegt voorbij.. Voordat we het weten zijn ze alweer 5 weken oud. Ook deze week stond in het teken van het pupbezoek, maar gelukkig hebben we tussendoor ook een paar dagen waarin niets hoeft en alles mag. Elke dag na het schoonmaken kruipen we even tussen de pups, lekker knuffelen met z’n allen.

De pup groeien goed, want dat kunnen we zien, voelen en ook de bandjes worden met regelmaat nog gewisseld. Wegen lukt niet meer, want de pups stuiteren over de weegschaal alle kanten op.

Aan het begin van de 5e levensweek hebben de pups hun 2e wormenkuur gehad.. Nou lekker vonden ze het nog steeds niet, maar aangezien we nu alles het liefst willen opeten ging de Drontal er deze keer een stuk makkelijker in dan toen ze 2 weken waren.

Deze week hebben we de pap afgebouwd en het aantal schijfjes vlees opgebouwd. Aan het eind van de 5e levensweek zaten de pups dan ook al volledig op Energique vers vlees voor pups. De eerste- en laatste maaltijd krijgen de pups nog van de voerschalen. De andere 2 maaltijden krijgen ze allemaal apart. Op die manier kunnen we goed in de gaten houden dat elke pup zijn portie vlees krijgt. De ene pup eet nou eenmaal sneller dan de andere.

Hydra heeft deze week het voeden ook volledig afgebouwd. Ze ziet er goed uit en is duidelijk in haar nopjes.

De pups zijn inmiddels helemaal van de puppypads af en doen allemaal hun behoefte op de papierkorrels. Het ging zelfs zo goed dat we het aantal bakken terug hebben gebracht naar één bak met korrels. Zodra ze moeten rennen ze naar de bak toe. Een hele enkele keer gaat het er naast, bijvoorbeeld als je wel met je voorpootjes in de bak gaat staan, maar de achterkant er nog buiten staat, oeps.. Hydra draait haar poot er niet voor om en ze poetst nog steeds door. Wel was het voor haar even wennen dat ze nu niets meer hoeft op te ruimen wat in de bak beland. Toch staat ze er nog met regelmaat even bij om te kijken of het wel goed gaat. Aan het eind van de dag halen we nog even de stofzuiger door de ren, om alle korrels op te zuigen die buiten de bak zijn beland. Feestje voor de pups, hangen in de stofzuiger en erop jagen, ze vinden het fantastisch.

Zoals te zien op de foto’s staan er inmiddels ook al meer oortjes omhoog! Diverse pupjes hadden wisselend van 1 naar 2 oortjes naar soms weer 1 oortje omhoog. Duurt niet lang of dan komen de oortjes van de andere pupjes ook omhoog.

Aankomende week komt de chipper van de Raad van Beheer langs. De pups krijgen dan hun chip en de stamboomnamen worden dan aan de pups gekoppeld. Tevens wordt er ook wangslijm afgenomen om in het laboratorium te onderzoeken of Moby en Hydra wel de ouders van de pups zijn. Daar zitten we niet over in, aangezien we zowel bij de dekking als de geboorte er met de neus bovenop zaten haha.

De portretjes van week 5

Reutje donkerblauw

Teefje roze

Reutje groen

Teefje geel

Reutje rood

Reutje paars

Reutje goud

Reutje lichtblauw