D-nest – Week 6

D-nest – Week 6

De zesde levensweek van ons D-nestje begon met wat nieuws, hun eerste tripje naar buiten! Alsof ze nooit anders doen, wachten ze keurig voor het hekje tot ze los mogen. Hupsakee hekje open en naar buiten! Uiteraard moeten ze eerst nog door de woonkamer, waar altijd wat te beleven valt. Uiteindelijk lopen ze achter de grote honden aan richting buiten, oef een drempel.. Gelukkig, niemand heeft drempel vrees en al gauw had iedereen binnen gelaten voor wat het was en liepen ze allemaal buiten. Daar is natuurlijk ook weer veel te beleven. Rond waaiende blaadjes, vogels, geblaf van een vreemde hond in de verte en ga zo maar door. Na een minuut of 10 was het weer tijd om naar binnen te gaan, alwaar de pups in diepe slaap vielen.

Je zou zeggen dat smaakt naar meer, en dat vonden de pups ook! Echter barste zondag een sneeuwstorm los, dus de pups bleven die dag lekker binnen. De volwassen honden konden er niet genoeg van krijgen, dankzij de wind waren er een paar flinke sneeuwduinen ontstaan, vette pret!! Hydra was niet binnen te krijgen, uiteraard even pups checken en dan gauw weer naar buiten. Dankzij de wind is ons terras sneeuwvrij geblazen, dus ondanks het winterse weer kunnen de pups gewoon iedere dag voor korte tijd naar buiten.

Dit wordt het eerste nestje waarbij alle pups getest gaan worden bij Embark Veterinary Lab in Amerika. Op deze manier hopen we wat inzicht te krijgen in het genetische plaatje van de pups en dragen we ons steentje bij aan de wetenschap. Tevens ontvangen we van elke pup een compleet verslag met heel veel informatie over lichaamseigenschappen, genetische diversiteit en nog heel veel meer. Voor meer informatie over Embark, klik hier!

De chipper van de Raad van Beheer is op woensdag 10 februari ook langs geweest. Ze heeft alle pups voorzien van een chip en er is voor de ouderschap controle met een swab wangslijm afgenomen. Te zijner tijd ontvangen we van alle pups het DNA profiel, die aantoont dat Hydra hun moeder is en Moby hun vader.

We hebben deze week ook weer portretfoto’s gemaakt, deze staan weer onderaan de pagina.

Tot volgende week, dan staat het tripje naar de dierenarts gepland!

De portretjes van week 6

Reutje donkerblauw

Teefje roze

Reutje groen

Teefje geel

Reutje rood

Reutje paars

Reutje goud

Reutje lichtblauw