D-nest – Week 3

D-nest – Week 3

De tijd vliegt, want op het moment dat ik dit type zijn de pups alweer 3,5 week oud. Deze update gaat over de pups hun derde levensweek. Het gaat ontzettend goed met Hydra en haar 8-tal! Hydra eet momenteel 2 kg Energique vers vlees per dag op. Op die manier kan ze aan de enorme vraag aan melk van de pups voldoen en zelf ook op een goed gewicht blijven.

In het weekend nadat de pups 2 weken oud waren hebben de pups hun eerste ontworming gekregen. Geen succes, want ze vonden het te vies vol woorden. Menig pup probeerde de Drontal weer naar buiten te werken. Maar als ze het dan echt spreekwoordelijk achter de kiezen hadden mochten ze bij Hydra gaan drinken en is alles weer vergeten.

In deze week zijn de oortjes ook open gegaan, leuk om te zien hoe ze elke dag steeds meer reageren op geluiden. 

Aan het eind van de derde levensweek hebben we de werpkist opgeruimd en de puppyren opgezet. Reutje paars wist al eens te ontsnappen, heel parmantig stapte hij zo de woonkamer in. Op de ochtend dat we de werpkist zouden opruimen hoorde ik gepiep van beneden. Het was nog vroeg en wij lagen nog op bed. Via de camera die bij de pups hangt kan ik ten alle tijden van afstand even spieken of alles goed gaat. Ongeveer anderhalf uur daarvoor had ik al eens gekeken en toen zag ik dat ze bij Hydra lagen te drinken. Nu was dat anders, want ik zie dat er in de werpkist maar 5 pupjes zitten. Ik loop naar beneden en wat zie ik in de pupkamer rondlopen? 3 stoere pupjes die het gepresteerd hebben om over de rand te kruipen. De andere 5 die nog in de werpkist zitten proberen met z’n allen ook de oversteek te maken. Helaas alle pups terug in de werpkist en een extra schotje ervoor zodat we nog even rustig kunnen ontbijten voordat we de boel gaan ombouwen.

In eerste instantie hadden we de puppyren klein gehouden. Zo is het niet meteen een enorme ruimte voor de pups. Tevens hebben de pups een uitbreiding gekregen in de vorm van puppypads. De eerste dag hebben we constant de pups op de pads gezet in de hoop dat ze gaan begrijpen dat ze moeten plassen en poepen op de pads. De ene pup heeft het wat sneller door dan de ander. Een dag later hebben we de ren alsnog wat vergroot, aangezien Hydra het moeilijk vond om een plekje te vinden om bij de pups te gaan liggen. Dat vonden de pups niet erg, nog meer ruimte om met elkaar te spelen. Want ook daar zijn ze deze week mee begonnen, net als het spelen met speelgoed.

De pups hun nageltjes zijn vlijmscherp ondanks dat we ze geknipt hebben en ook de pups hun melkgebitje komt door. Voor Hydra zeer onaangenaam, vooral als ze met z’n allen tegelijk willen gaan drinken. We merkten dat de pups minder voldaan waren en vaak nog wat piepten nadat ze al bij Hydra hadden gedronken. Het is ook wel erg dringen geblazen, zo met zijn achten. De pups hebben een dag voordat ze 3 weken oud zijn hun eerste papmaaltijd gehad. De pap bestaat uit Farmfood pupmelk gemengd met rijstebloem om de melk wat aan te dikken. Eerst laten we de pups bij Hydra drinken en vervolgens bieden we de pap aan. De pups die dan nog wel wat lusten kunnen op die manier nog wat extra voeding binnen krijgen. Voor nu krijgen ze 1 papmaaltijd per dag. Gaandeweg zullen we het aantal maaltijden opvoeren naargelang de vraag van de pups. Wij verwachten dat Hydra aankomende week ook langzaam aan zal beginnen met het afbouwen van de melk, dus dan kunnen we daar mooi op inspringen.

We hebben deze keer ook portretjes gemaakt van de pups. Deze zijn gemaakt op donderdag 21 januari. Sommige pups lagen nog te slapen, die moesten nog even wakker worden tijdens het maken van de foto’s.

 

Geboortegewicht

1 week oud

2 weken oud

3 weken oud

Reutje donkerblauw

370

848

1245

1885

Teefje roze

436

912

1460

2065

Reutje groen

432

802

1210

1685

Teefje geel

382

802

1240

1650

Reutje rood

392

792

1295

1890

Reutje paars

402

828

1200

1750

Reutje goud

448

890

1250

1740

Reutje lichtblauw

430

838

1255

1725

Portretfoto's

Reutje donkerblauw

Teefje roze

Reutje groen

Teefje geel

Reutje rood

Reutje paars

Reutje goud

Reutje lichtblauw